Mitt musikliv & cbdolja

Att vara musiker är något som gör att jag går upp ur sängen, som motiverar mig att utvecklas. Men så går det inte alltid att vara på topp. Förre eller senare genomgår vi alla tuffare perioder i livet. Nu senast då livet var en större prövning så tog jag till drastiska metoder och började använda cbdolja.

Varför använder jag det?

Det var faktiskt en bekant till mig som gav mig tipset att jag borde testa produkten. En dag när livet kändes långt ifrån roligt, du vet en sådan där dag då starkaste färgerna tycks gråa och ingenting känns värt.

Jag fick höra att flera människor har valt att testa cbdolja för dess mångsidighet. Jag trodde först att det inte var sant och visst skall allt tas med en rejäl nypa salt, men när jag började gräva djupare. Bortom Facebook kommentarerna och kom över lite välskrivna artiklar med inbakade källor så började en del av mig bli allt övertygad.

Nu har jag nyttjat det under flera månader och jag måste säga att jag märker skillnad i livet. Givetvis som du säkert förstår är detta inget mirakelmedel, utan det kräver också att du vågar ändra andra delar i livet. För mig innebar det att stressa mindre, äta bättre och umgås med mina bästa vänner som fick mig på andra tankar än mitt egna mörker.

Vad är cbdolja?

Det är en produkt som tillverkas från industrihampa, det är de senaste 10-åren som dessa typer av produkter verkligen börjat ta fart med fler och fler olika CBD produkter. Men vad är det för något egentligen?

CBD betyder cannabidiol

Cannabidiol är en “cannabinoid” som kommer ifrån hampväxten, i denna makalösa växt finns det hittills 144 stycken som identifierats och varje cannabinoid har sin unika egenskap. Dessutom så tyder allt på att de samverkar med varandra.

Det finns två typer av cannabinoider:

Endo-cannabinoider -> Dessa finns i den mänskliga kroppen där endo=innefrån
Fyto-cannabinoider -> Dessa finns i växter där fyto=från växt

Inuti kroppen har vi ett relativt nyupptäckt stort biologiskt system som påverkar kroppen, inte minst för att den har olika receptorer utspridda. Detta system kallas för det “endocannabinoida systemet” och upptäcktes av Dr. Raphael Mechoulam under 1990-talet. Systemet spelar en viktig roll i att reglera flertalet kroppsliga funktioner så som immunförsvaret, aptiten, nervsystemet, sömn med mera.

Sedan den moderna forskningen tog far under 1900-talet har har cannabinoider blivit ett mycket intressant område för somliga forskare, något som sedan visat sig då FN, EU, WHO med flera har utryckt hur pass viktigt det är att människor får enkel tillgång till dessa ämnen.

Dessvärre är det fortfarande svårtillgänglighet i ett flertal länder, där bland Sverige, men förändring är i sikte i takt med att allt fler länder möjliggör utbredningen av cbdolja samt ytterligare cbd produkter.

Vad gör CBDolja för mig?

Jag upplevde att jag fick mer energi och där med kunde jag fokusera mer på musiken som även den ger mig energi. Jag rekommenderar det till alla, men samtidigt är det viktigt att du själv läser på. Då det finns mycket kunskap och råd att hämta.