Mina musikaliska inspirationer

Jag har alltid haft många favoriter inom musiken som jag har lyssnat mycket på. En del musik har kommit att betyda väldigt mycket för mig, andra låtar har mest försvunnit ur mitt medvetande och inte kommit tillbaka trots att jag lyssnat väldigt mycket på dem. Men när det kommer till de artister som har påverkat mig i mitt eget musikskapande så blir det en helt annan sak. Jag tror att mina största inspirationer inte har varit dem som jag nödvändigtvis har lyssnat mest på. Men på något sätt har det varit musik som jag återkommit till i stunderna av musikskapande. Mina förebilder är inte nödvändigtvis den musik som jag uppskattar mest själv alla gånger. Men som det ofta brukar vara med musik så kanske musiken har ett värde som jag inte har insett eller förstått ännu. Jag har bara skrapat på ytan. I den här artikeln ska jag presentera mina största inspirationskällor inom musiken. Tre starka kvinnor som allihop har gått sin egen väg. Jag inser att de inte bara är musikaliska förebilder, utan också förebilder i ett större sammanhang.

  • Kate Bush. Hon har varit en otrolig inspiration för mig, en artist med stor integritet och talang. Hon har inte varit rädd för att följa sin konstnärliga vision trots att det verkat excentrisk eller konstigt.
  • Aretha Franklin. Behöver jag säga något mer? Denna kvinna har sådan kraft i rösten. När jag ska sjunga svåra stycken brukar jag ibland fråga mig hur Aretha hade gjort. Och då blir jag ofta påmind om att varva ner, ta det lugnt och stå med båda fötterna på jorden. Då sjunger jag mycket bättre.
  • Edith Piaf. Jag älskar fransk chanson-musik och Edith var väldigt speciell på många sätt. För henne var musik mer än bara ett uppträdande, det var hennes liv. Oerhört inspirerande att ta del av en livskonstnär som Ediths musik.