Jag minns 00-talet

När jag tänker på 00-talet så tänker jag på popartister som Britney Spears, Backstreet Boys, Beyoncé och Rihanna. Det här var decenniet då tekniken tog ett extra kliv in i musiken och började skapa nya ljudbilder. Det var den här tiden då hiphopen dominerade musikscenen, och nya genres började titta fram, såsom emo, pop-punk, nu-metal och reggaeton. Jag har alltid varit mest intresserad av skickliga sångare och sångerskor samt ny och experimentell musik med mycket känsla. Under det här årtiondet lyssnade jag inte så mycket på den musik som fanns runt omkring mig, utan fokuserade mestadels på min egen karriär. När jag nu ser tillbaka på 00-talet så inser jag att jag har tagit med mig en hel del artister ändå som har varit betydelsefulla för mig och som jag sjunger på än idag. Här kommer några av dem.

  • Pink. Det här är en artist som har fortsatt att inspirera mig genom åren. Jag tycker om hennes attityd och att hon alltid överraskar och ligger i framkant med sin musik.
  • Madonna gjorde ett av sina i mitt tycke bästa album under 00-talet, Confessions on a dance floor. Jag gillar den klubbiga stilen och tycker att det är ett riktigt härligt partyalbum.
  • Lady Gaga slog igenom på 00-talet och jag tycker fortfarande att hon är en ruskigt bra artist. Hon visar att det går att hålla sig ajour och att uttrycka sig konstnärligt genom musik, video och scenpersona.
  • Diana Krall. En jazzsångerska som har inspirerat mig mycket. Jag tycker väldigt mycket om hennes musik. Jag gillar särskilt hennes liveinspelningar, exempelvis Live in Paris från 2002.
  • Amy Winehouse. Denna fantastiska sångerska som gick bort alldeles för tidigt. Jag beundrar verkligen hennes mod och styrka när hon stod på scenen och sjöng sin musik. Hennes sätt att sjunga jazz på är väldigt befriande.