Enklare och säkrare än någonsin att bleka tänderna

Att man kan bleka tänderna hemma är något de flesta är medvetna om. Under många år har det varit en populär trend som allt från Hollywoodstjärnor till ensamstående föräldrar gjort för att ge självförtroendet en boost.

Tyvärr har branschen fått lite av ett oförtjänt dåligt rykte, mycket på grund av de bristfälliga metoder och produkter som såldes på marknaden förr i tiden. Idag ser branschen annorlunda ut och tack vare striktare reglering och högre krav på aktörerna är de blekningsmetoder som erbjuds både mer effektiva och betydligt mycket säkrare än förr.

Respekterade aktörer

En av de största skillnaderna på att bleka tänderna hemma idag jämfört med för 10 år sedan är att de aktörer som idag dominerar marknaden är enormt seriösa och reglerade. Idag finns det flera bra resurser där du kan lära dig mer om tandblekning och även läsa detaljerade recensioner om de mest seriösa företagen.

Av uppenbara skäl kan man inte bleka tänderna precis hur som helst och man måste kunna lita på att den man beställer tandblekning från faktiskt håller vad de lovar. Därför råder vi alla att följa råd och rekommendationer av experter.

Striktare regler för ökat konsumentskydd

Enligt EU:s kosmetikaförordning gäller strikta regler för vad blekningsmedel får innehålla samt vilka som får använda dem. Exempelvis får tandläkare bleka tänder med medel som innehåller upp till 6 procent väteperoxid – ett potentiellt frätande ämne.

Tandblekningmedel för hemmabruk får däremot endast innehålla 0,1 procent väteperoxid vilket innebär att dessa medel är säkrare att använda. Samma regler gäller för salonger som utför tandblekning.

Effektivare behandlingar än förr

Dessa begränsningar har haft som följd att tandblekningsföretagen har fått utveckla nya metoder och blekningsmedel som dels är säkrare men som, i de allra flesta fall, även är mer effektiva än tidigare. Faktum är att det finns en uppsjö med blekningskurer som kan bleka tänderna flera nyanser inom loppet av ett par dagar.

Som om inte det var nog är det mycket billigare att bleka tänderna hemma än hos en tandläkare eller en salong. Med andra ord är det idag både säkrare och billigare att bleka tänderna hemma, samtidigt som du kan förvänta dig lika bra resultat som hos ett proffs.