Bra karaokelåtar

En av mina hobbies är att sjunga karaoke. Det är inte så att jag brukar sjunga karaoke när jag är ensam hemma, men det finns alltid något att förbereda och fixa med vad det gäller min hobby. Jag brukar ordna speciella karaokekvällar då jag bjuder hem mina vänner på snacks och karaoke. Alla vet vad det är som gäller: de här kvällarna snackar vi knappt, utan det är fokus på musiken. Högt ska det vara, gärna så att det hörs till grannarna också. Vi skäms inte för att sjunga utan tar gärna i med magstödet. Det är tur att jag bor i villa! De här kvällarna brukar vara väldigt trevliga.

Inför dessa karaokekvällar så brukar jag leta efter låtar att sjunga, och göra egna karaokelåtar om jag inte hittar dem någonstans på internet eller i mitt karaokeprogram på keyboarden. Jag har vissa favoriter vad det gäller arrangemang i karaokelåtarna. Det gäller att det är bra ljud, och att det är likt originalet men ändå har en egen prägel. Det värsta jag vet är när det är alltför likt originalet men ändå skiljer sig på något vis. Nej, då är det bättre att hela arrangemanget har en egen karaktär. Ibland spelar jag in själv på keyboarden och lägger in text i karaokemaskinen. Det är kul, och roar mig under många vardagskvällar varje vecka.

Här kommer några av mina absoluta favoritlåtar att sjunga karaoke till. Det kanske kan vara lite bra tips för dig som läsare. De här låtarna är lätta att sjunga och att anpassa till den tonart som man själv vill sjunga i. De är också såna låtar som de flesta känner till och kanske kan texten till. På så vis blir det roligare för alla som är med.

  • Sol vind och vatten av Ted Gärdestad
  • Sommaren är kort av Thomas Ledin
  • Fråga stjärnorna av Cajsa-Stina Åkerström
  • Himlen runt hörnet av Lisa Nilsson